søndag 17. april

Af webmaster
Under Ikke kategoriseret,Resultater

Rapport fra 3. runde af Nike Marathon Test

Søndag den 17. april afviklede Sparta 3. runde af Nike Marathon Test. Distancen var en ½ marathon (21,095 km) og ruten bragte løberne rundt på Østerbro. Den snørklede rute med mange 180 graders sving var ikke helt optimal til hurtige tider. Det var vejret til gengæld. Ved start var det lidt diset, men i løbet af kort tid kom solen frem og temperaturen sneg sig op omkring 12-14 grader.

Der var på forhånd tilmeldt næsten 5000 løbere, men det var dog langt fra alle der mødte og gennemførte. Blandt dem der stillede til start var Jens Larsen og Søren-Nikolaj Rasmussen og de var også begge blandt de i alt 2883 løbere der gennemførte.

Søren-Nikolaj skal løbe Copenhagen Marathon om 5 uger, og løbet var derfor en test den formen og samtidigt øvelse i væskeindtagelse. Med et hurtigt udlæg på 20:26 på denførste 5 km og split tider på de 2 næste 5 km på henholdsvis 20:40 og 20:45 var Søren-Nikolaj rigtigt godt løbende. Desværre fik Søren-Nikolaj mellem 15 og 20 km krampe og måtte stoppe for at strække ud. Søren-Nikolaj kom igang igen, og sluttiden blev så flot som 1:28:46. Selv om Søren-Nikolaj mistede 1½-2 minuter på grund af kampen var tiden alligevel personlig rekord med hele 3 minuter- så Søren-Nikolaj er i rigtig god form til sin marathon debut i Copenhagen Marathon.

Jens Larsen fik for 14 dage siden en mindre skade, som bevirkede, at han ikke kunne træne optimalt op til løbet. Derfor valgte Jens at løbe kontroleret og følge med fartholderne, der løb mod en tid på 1:25. Ved 10 km var der cirka 50 løbere der fulgte disse fartholdere, og ved 20 km var der 5 løbere tilbage! Jens løb et meget konstant tempo og 5 km split tiderne ved 5, 10 15 og 20 km var henholdsvis 19:54, 20:17, 19:51 og 20:05. Tempoet blev holdt til målstregen, som Jens passerede i flotte 1:24:20. Det er lige under 4 min/km og rakte til en samlet placering som nr. 96. Tiden er 1 minut hurtigere en Jens’s tid fra sidste år, og hans hurtigste ½ marathon i de seneste 8 år.

Løbet blev vundet at Lars Budolfsen, Sparta i 1:10:30. Hos kvinderne vandt Anne-Sofie Pade Hansen, Sparta i 1:18.36.