mandag 6. oktober

Af webmaster
Under Ikke kategoriseret,Resultater

Rapport fra Eremitageløbet 2014

Søndag den 5. oktober blev Eremitageløbet nr. 46 afviklet i Dyrehaven. De mange tusind løbere og tilskuere var sammen med strålende solskindsvejr med til endnu engang at skabe den helt specielle Eremitageløbsstemning i Dyrehaven. Perfekte løbetemperaturer og kun en smule vind gav løberne rigtig gode betingelser hurtige tider på den 13,3 km lange rute og bidrog til i en vindertid hos mændene under 40 minutter hos mændene og også mange flotte tider til TIF’s deltagere.

Eremitageløbet_2014

Jeppe Sidenius, der i år for alvor er slået igennem på mellemdistance, viste at han også er gået utroligt meget frem på de længere distancer. Jeppe blev hurtigste TIF’er og forbedrede med tiden 46:00 sin personlige rekord fra sidste år med næsten 3 minutter. Jeppe’s flotte løb rakte til en placering som nr. 24 blandt mændene. Claus D. Nielsen, der tilbage i 2003 blev nr. 7 i tiden 42:46, blev nr. 20 i sin aldersgruppe 40-44 år og løb denne gang 49:00 efter en hård åbning på 17:31 efter 5 km. Jesper Drøgemüller har haft et meget skadesplaget år og Eremitageløbet var hans første konkurrence i år. Jesper lagte også hård ud og på de sidste par kilometer var kræfterne helt brugt op, men det lykkedes alligevel Jesper at kæmpe sig i mål i tiden 49:57. Selv om ryggen endnu drillede lidt var Jens Larsen rigtigt godt løbende og Jens nåede målstregen i 53:07. Tiden rakte til en placering som nr. 20 i aldersgruppen 50-54 år og var over 2 minutter hurtigere end sidste år. Søren-Nikolaj Rasmussen og Thomas Hjorth Hansen løb begge et veldisponeret løbe med et meget konstant tempo og fulgtes ad de første 10 km. Herefter trak Søren-Nikolaj en lille smule fra og kom i mål i tiden 53:46, mens Thomas løb 54:05. Dermed satte begge personlig rekord i Eremitageløbet, idet Thomas forbedrede sin rekord fra sidste år med 2½ minut, mens Søren-Nikolaj’s tid var ½ minut hurtigere en den gamle rekord, som han satte tilbage i 2011. Sverre Vange er egentlig stangspringer og ikke med i TIF’s løbegruppe – men det burde han måske. Sverre udnyttede hjemmebanefordelen og løb fine 56:33, hvilket var knapt 2 minutter hurtigere end sidste år. Søren Bentsen deltog ikke sidste år på grund af en skade og var også lige ved at misse dette års løb på grund af en skade. Søren nåede dog lige at blive klar og med tiden 58:40 forbedrede Søren sig med 1½ minut i forhold til hans seneste Eremitageløb i 2012. Også Per A. Jørgensen nåede kun lige at blive klar efter en del skadesproblemer i løbet af sommeren. Per forbedre sin tid fra sidste år meget klart og var med en god afslutning var Per tæt på at nå under en time og løb 1:00:40. På ungdomssiden var Rebekka Hjulgaard til start i gen i år og med tiden 1:07:24 blev Rebekka nr. 12 i sin klasse piger til og med 14 år.

Blandt de mange deltagere var der også glædeligt gensyn med mange løbere, der tidligere har været aktive i TIF’s løbegruppe og at dømme af deres fine tider, så har de ikke helt lagt løbetræningen på hylden endnu. Rikke Ulslev Degn forbedrede sin tid fra sidste med knapt 2 minutter og løb 54:36, hvilket rakte til en placering hos kvinderne som nr. 32 og nr. 4 i aldersgruppen 35-39 år. På herresiden løb blandt andet Jesper Werling, Claes Crilles Scherwin, Frederik Pilehave og Ricki Nielsen henholdsvis 50:22, 53:03, 58:02 og 1:02:29.

I alt gennemførte 15.524 løbere årets Eremitageløb og hurtigste blandt mændene blev svenske Johan Larsson i tiden 39:54, mens Anna Holm Baumeister, var hurtigst hos kvinderne i tiden 45:52.