Nyhed

lørdag 25. juli

Af webmaster
Under Ikke kategoriseret,Resultater

Rapport fra Etape Bornholm

5-dages etapeløbet Etape Bornholm blev i år afviklet fra den 20 til den 24 juli. Lige som sidste år var både Jens Larsen og Thomas Hjorth Hansen tilmeldt, men Jens måtte desvære stå over på grund af en achilleseneskade, og dermed var Thomas dennegang alene om at repræsentere TIF.

På grund af studietravlhed har træningsmængden i år endnu ikke helt været på niveau med sidste års for Thomas, der sidste år forbedre sig med over 9 minutter i Etape Bornholm og gennemførte i den samlede tid 2:57:17. Målsætningen i år var derfor at prøve at løbet godt på de to 10 km distancer og prøve at komme i nærheden af sidste års tid. På første etape, der er 10 km gadeløb i Hasle løb Thomas trods en noget generende vind og en temmelig kuperet rute flotte 40:43. Det var hele 55 sekunder hurtigere sidste år. Anden etape var 5,8 km strandløb ved Dueodde, og også her var Thomas tiden hurtigere end sidste år. Med tiden 26:03 øgede Thomas forspringet i forhold til sidste år til 1 minut. På tredjedagen blev der løber 7,8 km skovløb i Almindingen, og her kunne Thomas ikke gentage sidste år superflotte løb. Med tiden 32:35 var Thomas nu samlet 4 sekunder bagud i forhold til sidste år. På den særdeles krævende 4 etape, der slutter på toppen af Hammeren, satte Thomas med tiden 37:02 yderligere 17 sekunder til. Sidste etape var en reel og rimelig hurtig 10 km landevej i Rønne. Trods 4 hårde etaper havde benene det faktisk rimeligt godt og ambitionen var derfor en tid omkring 40 minutter – og det lykkedes. Med tiden 40:06, der er Thomas’s 4 hurtigste på distancen og kun knapt ½ minut fra PR, leverede Thomas en meget flot afslutning. Tiden var over et minut hurtigere end sidste års tid, og detr esulterede i en sammenlagt tid på 2:56:29. Dermed blev Thomas samnnelagt nummer 122 blandt ialt 998 gennemførende mænd og satte ny personlig rekord på Etape Bornholm.

Hos mændene vandt William Morwabe, Køge Atletik, med tiden 2:08:15, mens sejren hos kvinderne gik til Anne Holm Baumeister fra den arrangerende klub Viking Atletik med tiden 2:27:16. Anne slutte af med imponerende 34:00 på sidste etape.

Etape Bornholm 2015