mandag 28. februar

Af webmaster
Under Ikke kategoriseret,Resultater

Rapport fra DM kort og lang cross i Holbæk

Den 26.-27. februar 2011 blev der afholdt DM i lang og kort cross, som samtidigt udgjorde 4. og 5. runde af Puma Complete Running 2010-2011. Traditionen tro blev der afholdt lang cross lørdag efterfulgt af den korte cross søndag. Årets udgave blev afholdt af Fremad Holbæk, og ruten var henlagt til Holbæk Fælled. Ruten var en 2 km rundstrækning med 2 passager henover ”Arnolds bjerg”, hvilket må siges at give nogle relativt udfordrende stigningsprocenter. Ruten var udover at være voldsomt kuperet også temmelig ujævn hvilket gjorde det svært at finde en god rytme.

Lørdagens lange cross bestod af 8 km for damerne og 10 km for herrerne. Temperaturen var lige omkring frysepunktet med en kraftig blæst, men det blev dog alt sammen opvejet af solskin fra en klar himmel. Karen Wonsyld var den første TIF’er i aktion, og hun lagde frisk fra land. Det friske udlæg kostede lidt til slut, og specielt den sidste runde var hård ved Karen. Efter den sidste stigning var der dog luft til at sætte en god afslutning ind, og hun endte i tiden 36:29, hvilket gav en samlet placering som nr. 32. Løbet var Karens debut som veteran-løber, og debuten resulterede i en 6. plads klassen K30.

Kl. 14:30 var det herrernes tur, hvor Jens Larsen og Jesper Drøgemüller stillede til start for Trongården. Jens løb et meget stabilt løb, hvor der kun var en lille forskel på omgangstiderne hele vejen gennem løbet. Hans sluttid blev 41:49, hvilket rakte til en placering som nr. 94 samlet samt en 10. plads i veteranklassen M45. Jesper lagde ligesom Karen lidt for hurtigt ud. Der var dog kræfter til en god sidste runde, og sluttiden på 37:42 rakte til en placering som nr. 55 samlet og en 10. plads i veteranklassen M35.

Søndag var der en noget større delegation af sted fra Trongårdens IF, idet vi stillede med henholdsvis 3 damer og 4 herrer. Desuden havde vi selskab af vores ungdomstræner, Ivano Eligio Castelli, som stiller op for sin italienske klub O.S.A. Saronno. Vejret var lige så blæsende som lørdag, men desværre var der ingen sol til at opveje den, og det var derfor en noget kold fornøjelse. Søndagens program stod på 4 km cross for begge køn.

Damerne løb først og Trongårdens IF stillede med 3 til start; Karen Wonsyld, Lisbeth Jørgensen og Rikke Ulslev Degn, der havde comeback i TIF’s klubtrøje efter mener en 10 års pause. Løbet igennem lå alle tre tæt, og der var ikke mange placeringer mellem dem i mål. Karen kom først over stregen i 17:10, hvilket rakte til en placering som nr. 24 samlet og en flot 2. plads i Veteranklassen K30. Lisbeth kom i mål i tiden 17:20, og blev nr. 26 samlet og opnåede en flot 3. plads i veteranklassen K45. Kort efter kom Rikke i mål i tiden 17:37, hvilket gav en samlet placering som nr. 29. Med 3 kvinder til start havde Trongårdens IF for første gang i mange år et hold med hos kvinderne. Holder blev nr. 6 ud af i alt 11 gennemførende hold.

Så var det herrernes tur, hvor TrongårdenS IF stillede op med Claes Crilles Scherwin, Søren-Nikolaj Rasmussen, Jens Larsen og Jesper Drøgemüller. Claes lagde meget frisk fra land, og passerede den første stigning langt oppe i feltet. Det hurtige udlæg kostede, men Claes fik kæmpet sig i mål i tiden 15:41, hvilket rakte til en placering som nr. 81. Søren-Nikolaj løb et noget mere veldisponeret løb og med tiden 16:02 blev han nr. 97. Jens Larsen løb, ligesom lørdag, et stabilt løb, og han var i stand til at overhale både Søren-Nikolaj og Claes undervejs. Jens opnåede en samlet placering som nr. 78 i tiden 15:35, hvilket gav en flot 8. plads i veteranklasssen M45. Ivano var som ventet den hurtigste løber, men efter et meget hårdt udlæg måtte han lade sig falde en del tilbage i feltet. Han kom i mål i tiden 14:10 og opnåede en placering som nr. 44. Kort efter Ivano fulgte Jesper Drøgemüller i tiden 14:14, hvilket rakte til en samlet placering som nr. 48. Jesper, Jens og Claes udgjorde TIF’s hold der blev nr. 19 ud af i alt 41 gennemførende hold.

Efter løbet var der præmieoverrækkelse på Holbæk Seminarium, hvor Karen Wonsyld og Lisbeth Jørgensen fik deres medaljer. Karen Wonsyld fik sølv i veteranklassen M30 og Lisbeth Jørgensen fik bronze i veteranklassen M45. Tak til Fremad Holbæk for et godt og velafholdt arrangement.