Nyhed

søndag 18. september

Af webmaster
Under Ikke kategoriseret,Resultater

Super tid til Jesper Drøgemöller i H.C. Andersen Marathon

Søndag den 18. september stillede Jesper Drøgemöller og Jens Larsen til start i DM Marathon, der blev afviklet sammen med H.C. Andersen Marathon i Odense. Hverken Jesper eller Jens havde trænet specifikt til dette Marathon, men have begge mod på at se, hvor meget sommerens form rakte til på de 42,195 km.

Vejrguderne var bestemt ikke med arrangørerne og deltagerne. Det styrtregnede ved starten og først ca. 2 timer inde i løbet stilnede regnen af. Løberne måtte løbe uden om eller igennem mange store vandpytter og det er bestemt ikke sjovt at skulle ud på 42,195 km med gennemblødt tøj og løbesko. Jesper og Jens lod sig dog ikke mærke med de lang fra optimale forhold og lagde begge rigtigt godt ud. Jens og Jesper passerede 10 km i tiden 41:44 og 38:36 og deres næste 10 km splittid var en lille smule hurtigere. Her løb Jens 41:39 og lå dermed til en sluttid på 2:56, mens Jesper med en splittid på 38:25 lå til en sluttid på 2:42:30. Kort tid efter fik Jens problemer med et baglår og måtte stoppe for at strække. Efterfølgende måtte Jens også stoppe og ofre sin morgenmad og selv om han forsøgte at fortsætte, så var løbet desvære kørt for denne gang. Ved 20 km lå Jesper nr. 4 i DM i aldersgruppen 35-39 år og 28 hos mændene i H.C. Andersen Marathon. Ved 30,6 km tidskontrollen var Jesper avanceret til en 22. plads og nr. 3 i sin DM aldergruppe. På det sidste kilometre gik farten en lille smule ned, men Jesper var stadig rigtigt godt løbende og kunne løbe i mål på Odense Atletik Stadion i tiden 2:44:19. Dermed forbedrede Jesper sin personlige rekord fra sidste års Berlin Marathon med knapt 3 minutter. Jesper rykke med den fornemme tid 3 pladser frem på TIF’s alletiders rangliste på mændenes marathon til en 12. plads og snuppede også igen år klubårsbedste på distancen. Det lykkedes ikke at forsvare 3. pladsen i veteranklassen, idet 2 løbere fra OA/OGF udnyttede hjemmebanefordelen og smuttede forbi. Dermed sluttede Jesper på en 5. pladsen i veteranklasse 35-39 år og blev en meget flot nr. 24 hos mændene i H.C. Andersen Marathon.

Hurtigste hos mændene blev Julius Rotich, Kenya, i tiden 2:17:13, mens Tatiana Vilisova, Rusland, vandt hos kvinderne i tiden 2:35:41. Til trods for deltagelse af en håndfuld Kenyanske løbere blev vindertiden i årets regnvejrsløb hele 7 minutter langsommere en sidste års rekordtid, der blev løbet i noget når idelle vejrforhold.

Hurtigste danske og dermed DM vinder hos mændene blev Mikkel Kleis, AGF Atletik, i flotte 2:19:12, mens Luise Sønder, Skive AM, blev DM vinder hos kvinderne i tiden 2:51:08.

Resultatliste