Nyhed

lørdag 26. juni

Af webmaster
Under Ikke kategoriseret,Resultater

Rapport fra 3. runde af Baneturneringen

3. runde af Baneturneringen blev afviklet den 24. juni og denne gang stod Frederiksberg IF for arrangementet. Masser af løbere have til trods for VM i fodbold og en pragtfuld sommeraften lagt vejen forbi Frederiksberg Stadion, og der var derfor hele 5 heat på både 800 m og 5000 m. Desværre var der, ligesom tilfældet var på i 2. runde, store problemer med heatinddelingerne og resultatformidlingen. De startlister som løbene blev afviklet efter svarede ikke til de startlister som arrangørerne havde slået op på stadion og som løberne naturligvis forhold sig tll og varmede op efter, og de opslåede startlister blev også ændret undervejs i stævnet. Løbslederen kæmpede en brav kamp med at få afviklet specielt 5000 m løbene, og det lykkedes med lidt besvær at få sendt alle TIF’ere af sted i de heat de havde varmet op til.

Jens Larsen skulle prøve kræfter med den noget uvante 800 m distance. Med syre i hele kroppen lykkedes Jens at kæmpede sig i mål i gode 2.24,03. Der var også dømt masiv syre i det følgende heat, hvor Per A. Jørgensen løb 2.21,14. Et væddemål med en arbejdskollega har tvunget Per Aggerholm Sørensen ud på hele 2 omgange. Per klarede dog opgaven i fornem stil og løb flotte 2.08,85 efter et veldisponeret løb. Jeppe Sidenius var i 5. heat virkelig kommet i skrapt selskab. For første gang skulle Jeppe prøve kræfter med den danske elite. Heatet have bla. deltagelse af Andreas Bube, der ved hjælp af 2 medbragte harer, skulle forsøge at løbe under 1.50. Til trods for et hæsblæsende tempo i front formåede Jeppe at holde fuld fokus på sit eget løb og efter 59,5 på første omgang passerede han målstregen i 1.59,64. Det var første gang at Jeppe var under de magiske 2 minuter og tiden bringer ham frem som nr. 42 på TIF’s alletiders rangliste på 800 m.

På 5000 m var der banedebut til Martin Søe, der skulle gøre et forsøg på at nå under de 20 minuter. Efter et veldisponeret løb og en hård sidste kilometer i sommervarmen lykkedes det Martin at nå i mål i tiden 19.56,37, som også er PR på 5 km distancen. I det følgende heat skulle også Lisbeth Jørgensen, der i første runde af DT løb 20.22,36, forsøge at komme under de 20 minuter. Med et hård udlæg på de 2 første kilometre og en imponerende finish lykkedes det Lisbeth at løbe imponerende 19.38,93. Lisbeth’s PR fra 1992 er så god som 17.25,5, men løbet på Frederiksberg Stadion var Lisbeth’s klart bedste på 5 km distancen i dette årtusind. I 3. heat på 5000 m, var der deltagelse af både Søren-Nikolaj Rasmussen og Karen Wonsyld samt Ricki Nielsen, der ligesom Martin havde banedebut. Ricki og Karen skiftedes til at trække i en lille gruppe, mens Søren-Nikolaj lå alene lige efter denne gruppe. Målsætningen for Ricki og Karen var en tid omkring 18.45 og det så længe ud til at kunne lykkes, men på de sidste kilometer begyndte kræfterne at slppe op. Ricki have dog kræfter til en flot slutspurt og fik med tiden 18.52,66 en rigtig flot 5000 m debut. Karen og Søren-Nikolaj kæmpede sig i mål i henholdsvis 19.03,63 og 19.22,77. For begge var det deres næsbedste tid på 5000 m nogensiden og at det ikke blev til PR skyltes udelukkende at de begge havde leverede et superløb i 2. runde af DT i Holbæk d. 15/6, hvor de løb henholdsvis 18.47,93 og 19.05.03.

Resultatliste kan findes her. Bemærk at heatindelingen i resultatlisten ikke svarer til hverken de på dagen opslåede startlister eller de heat, som endte med at blevet løbet !