Nyhed

torsdag 14. april

Af webmaster
Under Ikke kategoriseret,Resultater

Rapport fra Paris Marathon 2011

Lisbeth Jørgensen gennemførte sidste år i sit marathon-comeback Berlin Marathon i tiden 3:19:10., mens Karen Wonsyld debuterede i Berlin med tiden 3:29:12. Supertiderne og en super-oplevelse i Berlin gav lyst til prøve kræfter med endnu et marathonløb og Paris Marathon blev udset som næste mål. Paris Marathon der løbes på en meget spændende og hurtig rute i Paris’s gader og er blandt verdens allerstørste marathonløb. Det blev i år afviklet søndag den 10. april med mere en 40.000 deltagere og deriblandt altså 2 seje TIF kvinder. Årets udgave af Paris Marathon blev afviklet perfekt løbevejr med strålende solskin og næsten vindstille. Temperaturen ved start kl. 8:45 var ca. 7 grader og i løbet af dagen steg den til næsten 20 grader.

Lisbeth havde op til Paris Marathon store problemer med en skade i baglåret. Træningen havde derfor langt fra været optimal og i den sidste uge op til løbet i Paris havde Lisbeth stort set ikke kunnet løbe. Lisbeth var dog klar til start på Champs Elysées og til trænerens forundring lykkedes det hende at gennemføre og endda i en meget flot tid. Lisbeth lagde ud med 24:27 på de første 5 km og det tempo holdt hun frem til ca. 25 km. ½ marathon blev passeret i tiden 1:41:59, hvilket kun var 5 min langsommere end i Berlin, og frem til ca. 32 km lå Lisbeth stadig til en tid under 3:30. På de sidste 10 km blev det ikke til så meget siteseeing, men det lykkes Lisbeth at kæmpe sig i mål i flotte 3:34:59. Tiden rakte til en placring som nr. 273 hos kvinderne og som nr. 97 i aldersgruppen 40-59 år. I alt gennemførte 96 danske kvinder årets Paris Marathon og her var Lisbeth den 5. hurtigste.

Karen var væsentligt bedre forbedt til Paris Marathon end hun havde været i Berlin og lagde ud lige efter Lisbeth med 24:59 på de første 5 km, hvilket var præcis samme udlæg som i Berlin. Ved ½ marathon passagen var Karen med tiden 1:43.52 13 sekunder foran sin Berlin tid og stadig rigtigt god løbende. Kort tid efter fik Karen dog problemer lårmusklerne, der simpelt hen sagde fra. Karen forsøgte at få gang i musklerne igen, men det var desværre fuldstændigt umuligt. Men Karen havde dog stadig masser af energi tilbage i kroppen og var jo kommet til Paris for at gennemføre endnu et marathonløb, så Karen gik simpelthen de sidste ca. 17 km til mål og nåede målstregen i tiden 5:26:04.

I alt gennemførte 31.123 løbere Paris Marathon 2011 og hurtigste hos kvinderne var Priscah Jeptoo, Kenya, vandt hos kvinderne med tiden 2:22:51, mens landsmanden Benjamin Kiptoo vandt hus mændene i tiden 2:06:29.

Resultatlister
(Karen og Lisbeth har henholdsvis startnr. 9824 og 9828)