mandag 9. maj

Af webmaster
Under Ikke kategoriseret,Resultater

Flotte TIF resultater i BT halvmarathon og 5. plads til Jesper

BT halvmarathon, arrangeres af SNIK Atletik i samarbejde med BT, blev afviklet søndag den 8. maj. Det store arrangement er et af Danmarks største og bedste ½-marathonløb og er et løb som altid prioriteres højt i TIF løbegruppe, da der jo løbes på vores egen hjemmebane. Der var i år rekordtilmelding med over 7500 tilmeldte, men da BT halvmarathon ikke var dansk mesterskab på 21,095 km distance i år, så manglede desværre store dele af den danske elite. Vejret var med temmelig kraftig vind og høje temperaturer ikke helt optimalt, men høj sol, god konkurrence og de mange TIF- supportere langs ruten motiverede alligevel TIF’s løbere til nogle meget flotte præststioner.

Søren-Nikolaj Rasmussen skal løbe Copenhagen Marathon om 14 dage og havde derfor fået ordre fra træneren om ikke at løbe sig helt ud men “nøjes” sætte PR med 15 s. Rekorden var 1:28.48 og blev sat for 3 uger siden. Søren-Nikolaj løbe et meget flot og veldisponeret løb og formåede endda at sætte farten op på den sidste halvdel af løbet. 10 km og 20 km blev passeret i henholdsvis 41.55 og 1:23.17. Søren-Nikolaj kunne dog ikke følge planen helt, idet han løb i mål i tiden 1:27.45 og dermed satte PR med 1 minut. Jens Larsen var særdeles velforberedt til BT halvmarathon, men ramte desværre ikke dagen og havde problemer lige fra starten. Alligevel formåede Jens at levere en meget stabil præstation. Efter et udlæg på 39.47 efter 10 km kæmpede Jens sig i mål i tiden 1:25.16. Tiden er knapt 1 minut langsommere end Jens’s årsbedste på 1:24.20, men 3 sekunder hurtige end sidste års BT halvmarathon. Totalt blev det til en placering som nr. 85 og i aldersgruppen mænd 45-49 år var Jens 7. hurtigst. For Jesper Drøgemüller var BT halvmarathon var et af 2010 sæsonens vigtigste konkurrencer. Jesper var med helt fremme fra starten og kom til at ligge i en lille gruppe på 4-5 mand. Her var tempoet en lidt hurtigere end den på forhånd lagte tidsplan, men alternativet var at ligge alene, så Jesper hang på. 10 km blev passeret i tiden 35.09 og ved 15 km så Jesper stadig stærk ud og var faktisk hurtigere end sin PR på distancen, som blev sat i vinters. Men en super fort finish formåede at Jesper at øge tempoet til sidst og løbe fra de øvrige løbere i den lille gruppe. Dermed kunne Jesper løbe i mål som en meget, megt flot nr. 5 i tiden 1:14.24. Dermed forbedrede Jesper sin PR med hele over 2½ minut og løbe sig ind på en 10. plads på TIF’s Top-10 rangliste på ½-marathon.

Jytte Petersen har jo egentlig stoppet med konkurrencer, men fik mulighed for at overtage et nummer og greb chance for at test sig selv lidt på en længere distance. Jytte gennemførte i fin stil og kom i mål i flotte 1:32.19, hvilke gav en 14. plads hos kvinderne og en 3. plads i aldersgruppen kvinder 45-49 år.

Vinder hos kvinderne blev Malene Munkholm, Sparta i tiden 1:20.33, men hurtigste hos mændene var Ulrik Heitman, Århus 1900, i tiden 1:09.05. I alt gennemførte 5.587 løbere i år de 21,095 km.