Nyhed

lørdag 30. juli

Af webmaster
Under Ikke kategoriseret,Resultater

Rapport fra 4. og 5. etape af Etape Bornholm

De sidste par dage har deltagerne i Etape Bornholm ikke kun skulle kæmpe med trætte ben men også masser af regnvejr. Om Natasja Munch godt kan lide regnvejr eller om hun udnyttede sit lokalkendskab vides ikke, men i hvert fald leverede Natasja to fine præstationer på de afsluttende etaper.

4. etape torsdag den 28. juli var det særdeles krævende bjergløb på 8,5 km med både skov, søer, havet og Hammerknuden. På de sidste 435 m op til det gamle fyr er det en stigning på 75 m, hvilket giver en stigningsprocent på 17%. Regn både før og under etapen gjorde ruten meget smattet og udfordringerne for løberne endnu større. Natasja blev nr. 39 på etapen i tiden 42:35, Kirsten Marathon Melkevik, Norgen, vandt hos kvinderne i tiden 31:01, mens Jussi Utriainen, Finland, vandt hos mændene i tiden 27:25.

Den 5. og afsluttende etape fredag den 29. juli var 10 km by- og skovløb på en DAF opmålt og afvekslende rute i Rønne. Bornholm og Rønne fik i løbet af fredagen meget store vandmængder, som skabte store trafikale problemer, men heldigvis var det værste overstået da 5. etape blev startet fradag aften. Trods regnvejr og den 5. konkurrencedag i træk, så løb Natasja i mål som nr. 37 hos kvinderne i tiden 45:07. Tiden var kun 17 sekunder langsommere end tiden på første etape, hvor distancen også var 10 km. Sammenlagt blev Natasja nr. 38 blandt det i alt 632 kvinder, der genneførte årets udgave af Etape Bornholm. Den samlede distance for Etape Bornholm lig med marathon distancen og den gemmemførte Natasja i 3:18:35. Kirsten Marathon Melkevik, Norge, gjorde rent bord og vandt også 5. etape i tiden 34:31. Dermed vandt hun naturligvis også samlet, mens Maria Sig Møller blev nr. 2 ca. 3½ minut efter vinderen. Mændenes 5. etape blev vundet af Ben Tickner, Tyskland, i tiden 31:11 efter et meget tæt spurtopgør med Jussi Utriainen, Findland, der tog sig af den samlede sejr hos mændene. Her blev Peter Glans, OA/OGF, bedste dansker med en 5. plads. både på sidste etape og samlet.

Resultatlister