Nyhed

tirsdag 23. august

Af webmaster
Under Ikke kategoriseret,Resultater

Rapport fra DM 10.000 m og sidste runde af Baneturneringen

Lørdag den 20. august var Bagsværd Atletic Club arrangør af DM 10.000 m og 5. og sidste runde af Baneturneringen. Vejret var heldigvis med arrangørerne og deltagerne. Dejligt solskinsvejr hele dage og temperaturer, der måske endda var lige lovligt høje for 10.000 m løberne. Der var rimeligt meget vind, men den lå heldigvis godt i forhold til Bagsværd Stadion og var ikke nær så generende som frygtet.

På 1500 havde Per A. Jørgensen stadig mulighed for at nå målsætningen om en tid under 5 minutter. Et hård udgangstempo på 76 sekunder efter 400 m havde dog kostet lidt for mange kræfter og Per kom i mål i tiden 5.07,20. Per får en ny chance den 3.4. september på Hvidovre Stadion, hvor der er DM for veteraner. Jepper Sidenius deltog i det hurtigste heat på 800 m og havde her bedste tilmeldingstid. Der var derfor planlagt at Jeppe skulle gå frem i front med det samme. Der var dog en anden løber, der tog spidsen fra start, men han stoppede så helt op efter 200 m. Det betød at hele feltet måtte stoppe op og derved mistede både tid og løberytme. Herefter gik Jeppe frem, men efter ca. 550 m tog Søren Brasen, Fremad Holbæk, over. Jeppe kom dog stærkt tilbage i opløbet og sikrede sig sejren i heatet efter et tæt opløb. Jeppe’s tid blev 2.00,30, mens Søren på andenpladsen var 0.2 sekund efter.

På DM 10.000 m havde Trongårdens IF 3 daltagere tilmeldt. Jeppe Drøgemüller kom dog desværre ikke til start på grund af sygdom og både Jens Larsen og Søren-Nikolaj Rasmussen måtte trække sig ud af deres løb, da de fik problemer med heholdsvis en læg og et baglår. Heldigvis nåede begge at stoppe i tide får problemerne udviklede sig til en alvorlig skade og er forhåbentlig hurtig klar igen. På grund af varmen var der en del mandefald i 10.000 m løbene, men der blev også levere mange flotte præstationer. Hos senior kvinderne sikrede Sara Sig Møller, Sparta, sig efter et sololøb hele vejen rundt det danske mesterskab på 10.000 m i den meget flotte tid 34:51,44. Hos senior mændene endte det med et utroligt tæt og spændende løb. Her vandt Michael Nielsen, AGF Atletik i tiden 30:06,24, men klubkammeraten Mikkel Kleis blev nr. 2 i tiden 30:07,48 og Henrik Them, Sparta, nr. 3 i tidem 30:08,64.

Resultatlister – Baneturneringen DM 10.000 m