søndag 1. april

Af webmaster
Under Ikke kategoriseret,Resultater

PR til både Jepser og Søren-Nikolaj i Berlin Halvmarathon

2012 udgaven af Vattenfall Berlin Halvmarathon søndag den 1. april blev allerede udsolgt den 15. januar. Blandt de 27.500 deltager der nåede at sikre sig et startnummer til det kæmpestore arrangement var Søren-Nikolaj Rasmussen og Jesper Drøgemüller. Ruten i Berlin er flad og meget hurtig og de utroligt mange tilskuere god deres bedste for at opmundre løberne til hurtige tider. Det havde været koldt i dagen op til løbet, men søndag var der solskin, temperaturer omkring 10 grader og kunne en smule vind, der generede løberene en lidt på de første 8-9 kilometer.

Træneren var inden starten i Berlin en smule bekymret, da hverken Jesper eller Søren-Nikolaj havde haft et helt optimal træningsforløb op til løbet, men der var der åbenbart absolut ingen grund til for begge leverede en superflot præstation. Jesper og Søren-Nikolaj placerede sig begge langt fremme i feltet ved starten og fik en godt start, og begge formåede at løbe jævnt tempo hele vejen og formåede endda øge farten på den sidste halvdel af løbet. Jespers officielle 10 km tid var 35:05, mens Søren-Nikolaj passerede i 39:02. Dermed var kun var 2 sekunder langssommere en sin personlige rekord på 10 km distancen. Jesper løb i mål i tiden 1:13:34 som en meget flot nr. 69 hos mændene i det kæmpestore felt og nr. 16 i sin aldersgruppe 35-39 år. Tiden er en forbedring af Jepsers’s PR fra sidste med 50 sekunder (så nu er Jesper snart foruroligende tæt på trænerens gamle PR). På TIF’s top-10 rangliste på ½-marathon rykker Jesper en plads frem, så han nu er nr. 9. Søren-Nikolaj nåede målstregen i tiden 1:21:54 som nr. 285 hos mændene og skar dermed næsten 6 minutter af in personlige rrekord, der også var sat i sidste års BT ½-marathon.

Hos mænene var de 12 første løbere i mål fra kenya og sejren gik til Denis Koech i tiden 59:14 efter et tæt spurtopgør med halvmarathon verdensmesteren Wilson Kiprop, der løb 59:15. Hos kvinderne, hvor de 3 første i mål var fra Kenya, vandt Philes Ongori i tiden 1:08:25. Morten Fransen, Århus 1900, blev hurtigste dansker på med tiden 1:06:55 og en 22. plads, mens den hurtigste dansker hos kvinderne blev Katrine Svane, Århus 1900, der løb 1:23:10 og blev nr. 21 hos kvinderne.