Nyhed

onsdag 4. april

Af webmaster
Under Ikke kategoriseret,Resultater

Rapport fra DM 10 km landevej på Østerbro

Årets DM 10 km landevej for alle aldersgrupper inklusiv veteranerne blev afviklet sammen med sjette og sidste runde af DAF’s Vinterturnering 2011-2012. AK73 stod for arrangementer og havde valgt en ca. 1600 m lang rute rundt om og igennem Fælledparken, så løber skulle ud på 6 omgange plus lidt ekstra. Den flade og hurtige rute kombineret med et helt fantastisk forårsvejr med strålende sol og næsten ingen vidn gav gode muligheder for hurtige tider.

På kvindesiden var Lisbeth Jørgensen alene om at repræsentere Trongårdens IF. Lisbeth lagde optimistisk ud og passerede 3 km i 12:42. Herefter satte Lisbeth tempoet en smule ned til godt 4:20 pr. km. 5 km blev passeret i 21:25 og tempoet blev hold helt til mål, som Lisbeth nåede frem til i fine 43:18. Lisbeth blev nr. 54 hos kvinderne og en flot nr.4 i sin aldersgruppe K45.


På herresiden var Jens Larsen, Jesper Drøgemüller og Emil Gundesen til start. Jens åbnede meget fint med 11:14 efter 3 km og 18:41 efter 5 km. Desværre fik Jens problemer med krampe i det ene ben efter ca. 6 km og måtte udgå. I dagene op til løbet havde Jesper været syg og var derfor meget tvivlsom starter. Jesper var dog med på startstegen, men tog turene rundt om Fælledparken som en gang (hård!) træning. Jesper hold et konstant tempo lige under 3:30 hele vejen rundt på de 10 km. 3 km og 5 km blev passeret i 10:25 og 17:25, og efter en lille slutspurt nåede Jesper i mål i tiden 34:45. Emil, der tidligere var 800 m løber og på besøg fra Australien, var af løbetræneren blevet overtalt til at deltage i Fælledparken og leverede en ikke mindst for ham selv imponerende flot præstation. Til trods for en langsom start på grund af de mange løbere i herrefeltet passerede Emil 3 km i hurtige 9:55 og 5 km i 16:44. På anden halvdel af løbet gik tempoet en smule ned, men Emil formåede alligevel at løbe 17:14 på de sidste 5 km og løb i mål i tiden 33:58 efter er rigtig 800 m-løber spurt. Emil og Jesper blev henholdsvis nr. 78 og 112 hos mændene og nr. 14 og 17 i deres aldersgruppe M35.

Dansk mester hos kvinderne blev Simone Glad, Odense Atletik/OGF, i tiden 35:26 og der var hele 39 kvinder under 40 minutter. Hos mændene gik sejren til Abdi Hakin Ulad, Kørsør AM, efter en meget spændende afslutning med de 4 første i mål inden for 7 sekunder.

Resultatlister