tirsdag 24. april

Af webmaster
Under Ikke kategoriseret,Resultater

Rapport fra BT Halvmarathon 2012

BT Halvmarathon 2012 blev løbet søndag den 22. april under næsten perfekte vejrforhold. Med en temperatur på 9 grader kunne det godt have være en anelse varmere, men til gengæld var det stort set vindstille, og det er noget som løbere værdsætter. Blandt de ca. 8000 tilmeldte deltagere var 5 løbere fra Trongårdens IF’s løbegruppe.

Jesper Drøgemüller blev hurtigste TIF’er. Han lagde meget hurtigt ud og passerede 5 km i 17:02, hvilket var hele 36 sekunder hurtigere end da Jesper med tiden 1:13:34 satte PR i Berlin for 3 uger siden. Umiddelbart efter 5 km måtte Jesper slippe den gruppe han lå i, og han løb herefter hele alene hele vejen til mål. Ved 10 km, som Jepser passered i tiden 34:49, lå han stadig til PR, men formåede ikke at holde de høje tempo helt alene på den anden halvdel af løbet. Det blev dog stadig til fine 1:15:17 og en placering som nr. 15 og nr. 5 i sin aldersklasse 35-39 år.

Claus D. Nielsen gjorde comeback i BT Halvmarthon, hvor han i 2003 satte personlig rekord og klubrekord med tiden 1:07:03. Efter mange års løbepause var målætningen naturligvis ikke ny PR men i tid på 1:17:30, hvilket var ambitiøs men ikke uopnåelig tid. Claus løb et meget disciplineret løb og hold sig til det planlagte tidsskema. Ved 5, 10, 15 og 20 km var Claus henholdsvis 2 sekunder og 4 sekunder foran og 16 og 18 sekunder efter tidskemaet. Med en god finish på de sidste 2 kilometer nåede Claus i mål i tiden 1:17:39, hvilket rakte til en 28. plads og 7. plads i aldergruppen 40-44 år.

Ligesom Jesper havde Søren-Nikolaj Rasmussen deltaget i Berlin halvmarathon 3 uger tidligere og her leveret en imponerende indsats og en PR forbedring med 6 minuter. Det var derfor noget tvivlsomt om Søren-Nikolaj kunne gentage bedriften på den kuperede BT halvmarathon rute. Det viste det sig dog hurtigt at der ikke var nogen grund til. Ved 5 km var Søren-Nikolaj med tiden 19:06 6 sekunder foran tidsskemaet til en ny PR og ved 10 km var han 26 sekunder foran. Her blev passsertiden så god som 38:15 og det er faktisk hele 45 sekunder bedre en Søren-Nikolaj’s officielle 10 km PR. Søren-Nikolaj formåede at holde det høje tempo på anden halvdel af løbet selv da trætheden begyndte at melde sig, og han satte med tiden 1:21:12 ny personlig rekord med 42 sekunder.

Jens Larsen var ikke helt frisk op til løbet. BT Halvmarathon ville han dog ikke gå glip af, så han stillede trods lidt sygdom i kroppen til start men korrigerede målsætningen en lille smule. Jens løbe et meget veldisponeret løb og passerede 10 km i tiden 40:36. Efter en god finish på den sidste kilometer nåede Jens målstregen i tiden 1:25:41 og det rakte til en placering som nr. 17 i aldersgruppen 45-49 år. Den oprindelige målsætning var 1:24:20, så på en ikke optimal dag var det en rigtig god indsats af Jens.

Lisbeth havde planlagt at løbe 5 min/ km, men den plan glemte hun med det samme starten var gået. 10 km blev passeret i tiden 44:13 og dermed i 4:26 min/km tempo. Dette tempo lykkedes det Lisbeth trods lidt sidesting på de sidste 3 km at holde hele vejen til Rundforbi Stadion. Sluttiden blev så flot som 1:33:25 og der rakte til en placering hos kvinderne som nr. 17 og som nr. 5 i sin aldersgruppe 45-49 år.. Lisbeth startede sin løbekarriere som langdistanceløber og har en PR på 1:26:28 fra 1987, men det var Lisbeth’s første ½ marathon i TIF regi. Med de 1:33:25 løb Lisbeth sin ind som nr. 5 på TIF’s alletiders rangliste, der toppes af Jytte Pedersen med 1:14:34, som blev sat i BT Halvmarathon i 2000.

Hos mændene blev BT Halvmarathon 2012 gentog Ulrik Heitmann, Århus 1900, sejren fra sidste år i tiden 1:07:13, mens sejren hos kvinderne gik til Anna Holm Baumeister, Viking Atletik, i tiden 1:18:36.