Nyhed

tirsdag 19. juni

Af webmaster
Under Ikke kategoriseret,Klubben

Atletikbanerne på Lyngby Stadion fylder 40 år i 2013

Da Trongårdens IF startede med hjemmebane på Lyngby Stadion var det på en traditionel cindersbane. Cinders består af slagger (afbrændt kul) og grus. I 1973 blev hele stadion blev gravet op, lagt om og belagt med Tartan i flere omgange. Århus Stadion var det første kunststofstadion i Danmark (1971) og Lyngby Stadion blev det andet. Dermed fylder de røde atletikbaner på Lyngby Stadion 40 år i 2013.

Atletik er en meget faktuel og målbar sport, da det er centimeter og 100-dele af sekund-er, der afgør resultaterne. For at resultater verden over kan sammenlignes, er det vigtigt med ens forhold. Et stadion skal derfor overholde skrappe krav om hældning i side- og længderetninger for at eventuelle rekorder kan godkendes. Lyngby Stadion overholder disse krav. Det fortaber sig i det uvisse, hvem der sagde det, men dem, der havde forstand på stadions mente, at det olympiske stadion i München var det bedste, og at Lyngby Stadion var blandt de 10 bedste i verden.

I 2005 blev stadion renoveret og der kom en helt ny tartan belægning på.

Læs lidt om histrioen bag atletikkens i Lyngby og Trongårdens IF under Historie.