Nyhed

tirsdag 2. oktober

Af webmaster
Under Ikke kategoriseret,Resultater

Rapport fra Berlin Marathon 2012

Efter et års fravær var Trongårdens IF igen i år repræsenteret i Berlin Marathon, der i år blev afviklet søndag den 30. september. TIF’s trup bestod af 1 træner, 2 supportere og løberne Jens Larsen, Søren-Nikolaj Rasmusen, Karen Wonsyld, Lisbeth Jørgensen samt Martin Søe, der er flyttet fra Lyngby, men var vendt til tilbage på en gæstevisit i TIF’s Berlin Marathon trup. Berlin hører til blandt verdens 5 største marathonløb og er et fantastisk arrangement med ca. 40.00 tilmeldte løbere, hvoraf mere end 5000 er danske. I modsætning til for 2 år siden var vejret denne gang næsten helt perfekt med svag vind, strålende solskin hele dagen og temperaturerne omkring 8-9 grader ved løsstart kl. 9:00 og stigende til 17-18 grader i løbet af eftermiddagen.

På trods af absolut ingen specifik marathon træning og en meget sen beslutning om overhoved at begive sig ud på de 42,195 km, så leverede Lisbeth en helt fantastisk præstation. Halvmarathon blev passeret i højt humør i tiden 1:37,33, hvilket var 43 sekunder langsommere en da Lisbeth løb Berlin Marathon for 2 år siden. På den hårde anden halvdel formåede Lisbeth at holde en høj og stabil fart hele vejen til målstregen. Dermed nåede Lisbeth målstregen i tiden 3:17:51 og slog sin 2 år gamle Berlin tid med over 1 minut. Præstationen rakte til en imponerende samlet placering som 164 hos kvinderne og en placering som nr. 22 i sin aldersgruppe 45-49 år. Karen passerede halvmarathon i 1:40:36 og var dermed 3 minutter foran tidsskemaet fra sit PR løb i Berlin for 2 år siden, hvor Karen nåede i mål på 3:29:12. Karen holdt det høje tempo og var rigtig godt løbende frem til 34 km, hvor hun begyndte at få problemerne med benene. Ved 35 km var Karen stadig knapt 3 minutter foran tidsskemaet fra PR løbet, men benene var nu helt færdige og de sidste 7 km blev en meget hård kamp for overhoved at nå frem til målstregen. De sidste 2 km i ca. 7 min/km tempo blev tilbage på ren vilje, men det lykkes Karen at holde gang i benene hele vejen til målstregen, som blev passeret i 3:36:05. Dermed blev Karen nr. 562 blandt de i alt 7889 gennemførende kvinder og nr. 107 i sin aldersgruppe 30-34 år.

For hverken Jens eller Søren-Nikolaj have forberedelserne til Berlin Marathon været optimal, men begge valgte alligevel at gøre et forsøg på at gennemføre de 42,195 km i Berlin’s gader. Jens åbnede rigtigt godt og var endda ved 10 km nogle sekunder hurtigere en da han løb flotte 3:03:55 for 2 år siden. Desværre dukkede den baglårsskade som Jens har kæmpet med hele sommeren op igen og gjorde det umuligt at gennemføre. Jens valget dog at fortsætte indtil halvmarathon og at formen var der til en rigtigt godt løb, kan ses af at Jens trods baglårsproblemerne (og en tissepause) formåede nå halvmarathon passeringen i tiden 1:32:27. Søren-Nikolaj’s åbnede optimistisk, men dog stadig konservativt i forhold til hans debut marathon sidste år i Copenhagen Marathon, hvor han løb 3:16:25. Halvmarathon blev nået i fine 1:39:21, hvilket var 4 minutter langsommere en i Copenhagen Marathon. Ikke helt overraskende begyndte manglende træningsmænge dog at blive mærkbar efter 24-25 km og ved 34 km var både benene og energien fuldstændigt brugt op. Søren-Nikolaj kæmpede sig dog alligevel videre yderligere 3 km frem på ruten, men ved 37 km besluttede Søren-Nikolaj og træneren i fællesskab, at det var bedst at stoppe. Martin løb et meget veldisponeret løb og var ved halvmaraton ca. 30 sekunder hurtigere end i sit PR løb i Berlin i 2009. I modsætning til for 3 år siden formåede Martin denne gang at holde et god tempo på den anden halvdel og kunne derfor løbe i mål i flotte 3:46:19 og dermed skære hele 12 minutter af sin personlige rekord.

På supportersiden have Henrik og Jesper en travl og hektisk dag og var for at kunne heppe så mange steder på ruten som muligt nok dem, der nåede at tilbagelægge flest kilometre i Berlin – de fleste dog siddende i et U-Bane tog.

Med i Berlin Marthon er altid nogen af verdens allerbedste marathonløbere og dennegang var hurtigste mand Geoffrey Mutai fra kenya i tiden 2:04:15, mens landsmanden Dennis Kimetto kun var 1 sekund efter og yderligere 6 kenyanere løb under 2:10. Hos kvinderne vandt Aberu Kebede fra Etiopien i tiden 2:20:30 og her var der 6 kvinder under 2:30. Bedste danske kvinde blev Vibeke Houlborg på en flot 16. plads i tiden 2:49:45, men Lars Budolfsen på 20. pladsen blev bedste dansker på herresiden.

Resultatliste