Nyhed

mandag 20. maj

Af webmaster
Under Ikke kategoriseret,Resultater

Rapport fra et vådt Nykredit Copenhagen Marathon

Trongårdens IF’s team i årets udgave af Nykredit Copenhagen Marathon, der blev afviklet søndag den 19. maj, bestod på løbesiden af Thomas Hjort og Martin Steen Mortensen og på supportsiden af Jens Larsen og træner Lars på cykel. Thomas deltog i sit kun andet marathon og var denne gang lang bedre forberedt med bla, andet 2 flotte ½ marathonløb i foråret bag sig. Martin er efterhånden en erfaren marathonløber, men på grund af en skade i vinters var træningsmængden ikke helt der hvor den skulle være. Med overskyet, temperaturer omkring 16 gradere og næsten inden vind var vejrforholdene næsten perfekte ved starten kl. 9:30 på Islands brygge. Desværre begynde det med at regne ca. 25 min efter starten og det fortsatte det meste af løbet og men nogle tid tider kraftige regnskyl. Selv om kan kan løbe gode marathontider i regnvejr, så er kæmpestore vandpytter, vådt tøj og våde sko bestemt ikke optimalt.

Da Nykredit Copenhagen Marathon i år udgjorde det danske mesterskab på marathon, stod Martin og Thomas sammen med de øvrige DM deltagere helt fremme blandt de knapt 10.000 deltagere. De fik dermed begge en godt start og de første 5 km blev tilbagelagt helt efter planen i 5 min pr. km tempo. Ved 10 km, der blev passeret i 49:25 lå Thomas og Martin stadig side om side og havde endda øge tempoet en smule, så de nu lå til en sluttid på lige under 3:30. De fulgtes ad side om side til 20 km og holdt stadig et helt stabilt og højt tempo. Ved 20 km passagen så det dog ud til at det ambitiøse udgangstempo var begyndt at sætte sine spor hos Martin, der nu begyndte at sakke en smule bagud i forhold til Thomas. Thomas passerede ½ marathon i fine 1:44:06 og Martin var kun 5 sekunder efter i 1:44:11. Denne tid var hele 3½ minut hurtigere en da Martin løb BT halvmarathon 4 uger tidligere, så det var måske ikke så underligt at Martin begyndet at se lidt presset ud. Ved 25 km var Thomas stadig godt løbende, mens det nu var tydeligt, at det for Martin handlede om overlevelse resten af vejen. Martin forsatte dog ufortrødent ud mod Østerbro og de 30 km, der er det sted på ruten, hvor løberne er længst væk fra start/mål området. Ved 30 km havde Thomas tabt en lille smule tempo, men løb stadig i 5 min pr. km tempo og lå med tiden 2:28:43 stadig til en sluttid under 3:30. Martin passerede 30 km i tiden 2:42:38 og var meget træt. Ved 35 km var Thomas’s kræfter begyndt at slippe op og hans tempo var sunket til 5:30 pr km. Martin var en færdig mand ved 35 km, men gav ikke op og fortsatte mod mål. Dette gjorde til gengæld de efterhånden totalt gennemblødte og temmelig nedkølede cyklende supportere, der efter 35 km passagen cyklede hjem til Lyngby. De sidste 7 km blev hårde for Thomas, men det lykkedes at nå frem til målstregen i flotte 3:38:53. Dermed skar Thomas ca. 1 time af sin personlige marathonrekord og der må jo siges at være lidt af en forbedring. Martin passerede målstregen 4:12:11, efter en lovende og ambitiøs første halvdel og en masse fightervilje på den anden halvdel.

Vinder hos mændene blev Rachid Kirsi fra Marakko i tiden 2:17:22 og på 3. pladsen kom Henrik Them Andersen, Sparta, i tiden 2:18:00. Dermed blev Henrik også dansk mester og hans vindertid var den hurtigste mesterskabstid siden Sven Erik Kristensen vandt DM i tiden 2:15:04 i 1986. Hurtigste kvinder og dermed også dansk mester blev Anne-Mette Aagaard, Sparta, med tiden 2:44:12.

Resultatliste