Nyhed

mandag 7. oktober

Af webmaster
Under Ikke kategoriseret,Resultater

Rapport fra Eremitageløbet 2013

Med solskin, svag vind og tørre stier var betingelserne for både tilskuere og løbere i årets udgave af Eremitageløbet helt perfekte for både løbere, tilskuer og arrangørerne. De 13,3 km i Dyrehaven er et af sæsonens helt store mål for de fleste løbere i TIF’s løbegruppe og de var da også næsten alle til start.

Claus Damgaard Nielsen blev igen i år hurtigste TIF’er. 10 km blev passeret i uofficiel årsbedste tid 35:29 og sluttiden 47:26 rakte til en placering som nr. 41 hos mændene og nr. 12 i sin aldersgruppe 40-44 år. Jesper Drøgemüller stod over sidste år, men var tilbage i år og åbnede med fine 35:48 efter 10 km og dermed samme tid som tid som på 10 km distance i Griseløbet ugen før. De sidste 3,3 km mod mål blev meget hårde for Jesper, men han kæmpede sig i mål som næstbedste TIF’ere i tiden 48:12. hvilket rakte til en placering som nr. 57 hos mændene og 6 i sin aldersgruppe 35-39 år. Jeppe Sidenius, er egentlig 800 m løber, men viste med en superflot præstation at han også har talent som langdistanceløber. Jeppe passerede 10 km i tiden 36:27 og kom i mål som nr. 77 hos mændene og nr. 3 blandt TIF’erne i tiden 48:52. Jens lagde ud med fine 41:14 efter 10 km, men de ryg/baglårsproblemer som Jens har kæmpet med hele sæsonen dukkede desværre op igen gjorde at Jens ikke kunne løbe helt igennem. Sluttiden blev dog stadig fine 55:23 og den rakte til en placering som nr. 36 i hans aldersgruppe 50-54 år. Jens har den officielle klubrekord i antal gennemførte Eremitageløb og antallet er nu oppe på 28. Thomas Hjort Hansen var med tiden 56:49 lige efter Jens i mål, men Thomas var startet betydeligt længere tilbage i feltet og måtte derfor ude på ruten kæmpe en hel del med at komme frem. Det var første gang at Thomas var under en 1 time i Eremitageløbet og tiden var en forbedring af tiden fra sidste år med knapt 4 minutter. At sprintere også kan løbe langt viste Søren F. Rasmussen, der med tiden 59:29 endnu engang klarede sig under 1 time. Martin Steen Mortensen lagde traditionen hård ud og passerede 5km i tiden 23:07. Herefter sank tempoet en del, men som en af de eneste TIF’ere formåede Martin at øge tempoet på de sidste hårde 3,3 km og kunne derfor løbe i mål i tiden 1:05:35. På grund af skader og seneste også sygdom var Per A. Jørgensen et stykke fra de seneste års niveau, men var alligevel til start og gennemførte i 1:08:33. Sverre Patursson Vange har løbet rigtigt mange Eremitage og var naturligvis også til start i år, men en fiberskade i en læg betød desværre at Sverre ikke nåede målstregen denne gang.

Arndís Ýr Hafþórsdóttir havde i modsætning til sidste år fået et lavt startnummer og kunne derfor starte lang fremme. Dette benyttede Arndis til at lever en meget flot præstation. Arndis passerede 10 km i tiden 38:31 og med en godt afslutning, hvor Arndis på de sidste 3,3 km passerede 2 kvinder, kunne Arndis løbe i mål som nr. 6 hos kvinderne i tiden 51:35. Natasja Munch’s målsætning var at forbedre tiden fra sidste år og løbe under 1 time. De første 5 km blev passeret i fine 21:17 og selv om tempoet herefter gik en smule ned så var Natasja godt løbende og kunne løbe i mål som nr. 77 hos kvinderne i tiden 58:05, hvilket var knapt 3 minutter hurtigere end sidste år. Lisbeth Jørgensen har droslet ned for løbetræningen og et check af GPS’en viste at den seneste lange tur var engang i marts måned. Det forhindrede dog ikke Lisbeth i at stille til start i Dyrehaven og gennemføre i fine 1:02:10.

På ungdomssiden var TIF repræsenteret af Rebakka Hjulgaard, der lagde meget hurtigt ud med 22:43 efter 5 km. Det hårde udlæg kostede mange kræfter, men Rebekka kæmpede sig flot i mål i tiden 1:05:51 og det rakte til en placering som nr. 4 i sin aldersgruppe piger indtil 14 år og som nr. 465 hos kvinderne.

Blandt de ca. 20.000 løbere i Dyrehaven var også mange tidligere løbere fra TIF’s løbegruppe og blandt dem der blev spottet var Ricki Nielsen, Rikke Ulslev Degn og Frederik Pilehave. Ricki gennemførte til trods for vidst nok kun en enkelt lille træningstur i benene i fin stil i tiden 1:08:01. Rikke var primært med for at forsvare sit nummer, da hun ikke løb sidste år, men viste med tiden 56:15 og en placering som nr. 40 hos kvinderne at hun stadig kan finde sit store løbetalent frem, når der er brug for det. Det samme kan Frederik Pilehave selv om det efterhånden er en hel del års siden at han lagde pigskoene på hylden. Frederik gennemførte i år i fine 57:17.

Hurtigst hos kvinderne i år blev Anna Holm Baumeister. Viking Atletik, i tiden 46:15, mens vinderen hos mændene blev Abdi Hakim Ulad,. Korsør AM, i tiden 40:12.

Resultatlister