Nyhed

mandag 10. marts

Af webmaster
Under Ikke kategoriseret,Resultater

Superfin TIF dag ved DM 10 km landevej (nu med fotos)

Søndag den 9. marts formåede Sparta både at arrangere motionsløbet Nike Marathontest 2 om formiddagen og om eftermiddagen 6. runde af Cross Challange 2013/2014, som samtidig udgjorde DM 10 km landevej for alle aldersgrupper. DAF og arrangørerne havde været særdeles heldige med terminsplanlægningen, idet den 9. marts var årets første rigtige forårsdag. Løbere, tilskuere og arrangørerne kunne derfor glæde sig over strålende solskin, temperaturer omkring 12-13 grader og kun en smule vind.

DM_10km_2014_2

TIF’s løbegruppe have prioriteret 10 km distancen og DM højest og have her 7 deltagere til start. Der blev løbet på en publikumsvenlig men lige lovlig kort rundstrækning på 1,950 km rundt om og igennem Fælledparken. Til trods for at løberne skulle igennem et 180 graders sving på hver af i alt 5 omgang, var der tale om en hurtig rute, idet mange af de øvrige sving var relativt bløde og vinden lå dog rigtig i forhold til ruten.

DM_10km_2014_3

Hos kvinderne var TIF repræsenteret af Natasja Munch og islandske Arndis Yr Halfporsdottir. Begge havde i deres seneste 10 km konkurrence forbedret deres personlige rekord meget stort, så for begge var ambitionen at løbe en tid nede omkring deres PR. Arndis løbe meget stabilt efter et tidsskema til en tid lige under PR, med ved 9 km havde hun sat lidt tid til. Med en rigtig flot finish lykkedes det dog Arndis at løbe i mål i tiden 36:06 og dermed forbedre sin PR med 6 sekunder. Den flotte præstation rakte til en 7. plads i det stærke felt hos kvinderne. Natasja lagde hurtigt ud og passerede 2 km under 8 minutter, hvorefter hun satte tempoet en lille smule ned. Efter en kontrolleret og flot indsats nåede Natasja målstregen i 40:41 og forbedrede dermed sin personlige rekord 18 sekunder. Tiden rakte til en placering som nr. 42 blandet det i alt 108 gennemførende kvinder.

DM_10km_2014_1

Mellemdistanceløberen Jeppe Sidenius løb sin første rigtige 10 km konkurrence, idet han kun har løbet distancen en enkelt gang tidligere, og her var han det meste af vejen pacemaker for en klubkammerat. Den manglende erfaring kunne dog ikke ses på præstationen, idet Jeppe løbe et særdeles veldisponeret og flot løb. Jeppe passerede 5 km i tiden 17:40 og nåede målstregen som nr. 156 hos mændene i imponerende 35:35. Tiden bringer Jeppe ind som nr. 43 på TIF’s Top-50 på mændenes 10 km distance og var PR med over 3 minutter. Efter 1½ års konkurrencepause fik Søren-Nikolaj Rasmussen et rigtigt flot comeback. Søren-Nikolaj lagte rimeligt hårdt ud og det kostede lidt kræfter på den sidste halvdel af løbet. Det lykkes dog Søren-Nikolaj fighte sig i mål i tiden 38:56 og dermed forbedre sin personlige rekord med 4 sekunder. Jens Larsen og Per A. Jørgensen har begge for nyligt passeret efter af de mere skarpe hjørner. Målsætningen for begge var derfor ikke ny personlig rekord, men en godt præstation og det var begge leveringsdygtige i. Jens mente selv at han kunne løbe mellem 19 og 20 minutter og det havde han helt ret i. Efter et veldisponeret løb passerede Jens målstregen i flotte 39:27, og det er den hurtigste 10 km tid af Jens i de seneste 3 år. Per gættede til gengæld helt forkert, da han gættede på at kunne løbe lige under 45 minutter. Per nåede nemlig målstregen i tiden 43:16 og der er godt 5 år siden at Per har løbet så hurtigt på 10 km. I aldersgruppen 50-54 år blev Per nr. 34, mens Jens blev nr. 21. Thomas Hjort Hansen havde desværre været forkølet op til konkurrencen, men valgte alligevel at gøre et forsøg. Thomas fulgtes med Jens på de første kilometre og lå her til en personlig rekord. Kræfter slap dog hurtigt op og Thomas valget derfor klogeligt at stoppe og så heppe på klubkammeraterne i stedet for.

DM_10km_2014_5

Resultatliste