Nyhed

mandag 31. marts

Af webmaster
Under Ikke kategoriseret,Resultater

Rapport fra IAAF/AL-Bank World Half Marathon

Lørdag den 29. marts blev det kæmpestore IAAF/AL-Bank World Half Marathon arrangement afviklet i Københavns gader. Arrangementet var en kombination af verdensmesterskaberne 2014 på ½ marathon distancen og et motionsløb på samme distance og rute på hele 30.000 tilmeldte deltagere.København viste sig fra sin bedste side med strålende forårssol, temperature på 13-14 grader, svag vind og ikke mindst anslået 100.000 tilskuere til at heppe på de mange løbere. De mange tilskuere og den helt afspærrede rute udgjorde en helt enestående ramme omkring arrangementet.

Trongårdens løbegruppe var repræsentere i både VM elitefeltet og i motionsløbet. Arndis Yr Hafthorsdottir deltog på det islandske kvindehold og leverede en fornem præstation. Kvindernes VM elitefelt på 98 deltagere startede 25 minuter før den mandlige elite samt de mange deltager i motionsløbet, og der var hurtig meget stor spredning. Arndis lagde hård ud og fulgtes bla. med Annemette Aagaard ved 5 km, der blev passeret i 18:37. Herefter gik tempoet en smule ned, men Arndis lå stadig til en kæmpestor personlig rekord. Med en god finish på den sidste kilometer nåede Arndis målstregen som nr. 76 i tiden 1:20:02 og forbedrede dermed sin PR fra sidste år med næsten 3 minutter.

VM-halvmarathon

TIF’s løbegruppe havde 7 deltagere til start i modtionsfeltet. men havde desværre afbud fra Martin Steen Mortensen og Jesper Drøgemüller på grund af skader. Til gengæld var der fløjet forstrækning ind fra USA, idet Emily Koepsell, der i 2010/2011 var en del af TIF’s løbegruppe, havde taget turen over atlanten for at være med.

Hurtigste TIF’er på herresiden blev Claus D. Nielsen til trods for at en lungebetændelse i foråret have ødelagt træningsforberedelserne til løbet. Claus lagde optimistisk ud med henholdsvis 18:30 og 37:19, men ved 15 km var alle kræfter brugt op. Herfra handlede det kun om at nå frem til målstregen, og den blev nået i tiden 1:22:51. Jens Larsen løb et fantastisk flot og veldisponeret løb og levere sin bedste præstation på ½ marathon distancen i 12 år. Bortset fra en lidt langsom første kilometer på grund af de mange løbere, der gjorde det svært at komme fremn, så løb Jens et helt jævnt tempo på lige under 4 min pr. km og sluttede endda af ned 3:55 tempo på den sidste kilometer. Sluttiden blev 1:24:02 og den rakte til en meget imponerende placering som nr. 31 i klassen mænd 50-54 år. Søren-Nikolaj Rasmussen lagde lige som Claus optimistisk ud og med tiden 39:49 ved 10 km og var her endda 7 sekunder hurtigere end Jens. Men lige som Claus var også Søren-Nikolaj’s kræfter brugt op ved 15 km. Det lykkedes dog Søren-Nikolaj at kæmpe sig i mål under de 1:30, og han fik noteret sluttiden 1:29:57. Thomas Hjort Hansen satsede på en tid under 1:30. Thomas passerede 10 km i fine 42:11 og ved 15 km var der stadigt gode muligheder for at nå under de 1:30. Desværre kostede sidesting på den sidste del af løbet tid, men med sluttiden 1:31:05 lykkedes det Thomas at forbedre sin personlige rekorde med over 1 minut. Per A. Jørgensen havde ikke trænet til ½-marathon distancen og valgte først i sidste øjeblik at stille til start på et afbud. Det var kun Per’s andet ½-marathon, men han løbe alligevel som en garvet langdistanceløber. Planen var at løbe omkring 4:45 pr. km og slutte af med en hurtig sidste kilometer, så tiden kom under 1:40. Planen blev fulgt til punkt og prikke og sluttiden blev 1:38:47.

Natasja Munch havde desværre være syg dagen før løbet, men valget alligevel at stille til start. Hun passerede 5 km i fine 21:25, men måtte desværre udgå ved 7,5 km med mavekrampe og kvalme. Lisbeth Jørgensen er i modsætning til Per en garvet langdistanceløber og selv om træningen måske ikke har været helt i top i vinter, så levere Lisbet (som sædvanligt) er rigtig flot præstation. Lisbeth sluttede flot af på de sidste 6 km og kom i mål i fine 1:39:44, hvilket rakte til en placering som nr. 37 i klassen kvinder 50-54 år. Foruden jetlag, så var Emily også handikappet af en skade, der havde hindret hende i at træne optimalt i de sidste 4 uger op til løbet. Efter et testløb onsdagen før løbet valgte Emily at stille til start og gennemførte i fine 1:36:59 kun knapt 4 minutter fra sin PR.

Resultater