Nyhed

mandag 19. maj

Af webmaster
Under Ikke kategoriseret,Resultater

Super præstation af Natasja i Copenhagen Marathon

Årets udgave af Copenhagen Marathon blev afviklet søndag den 18. maj og i modsætning til sidste års regnvejr var vejrforholdene denne gang næsten perfekte – i hvert fald for de hurtigste. I de første godt 3 timer og 20 minutter var der overskyet, ikke ret meget vind og temperaturer på 13-14 grader. Herefter begyndte det at regne, så de lidt langsommere løbere (og supportere på vej hjem på cykel!) blev endog meget våde. Trongårdens IF have 2 deltager med på startlinien, som de på grund af lange toiletkøer og dårlig skiltning til tøjindleveringen begge nåede frem til i absolut allersidste øjeblik.

Jens Larsen gik efter en tid under lige under 3 timer, men fik smerter i den ene fod allerede efter få kilometer. De førte 5 km blev tilbage i 4:15 hvilket var præcist det planlagte tempo og Jens øgede endda tempoet på fra 5 til 10 km. Den anden 5 km løb Jens i fine 21:03, men blev desværre herefter nød til at udgå.

Natasja_Munch

Natasja Munch’s egen ambitiøse målsætning var 3:20, mens træneren vurderede at 3:25 var meget mere realistisk. Heldigvis viste det sig at Natasja var en hel del bedre til at gætte tider end træneren. Natasja leverede nemlig en imponerende indsats, hvor hun formåede at være i kontrol og hold fokus alle 42,195 km. Ligesom Jens ramte Natasja det planlagte udgangstempo helt perfekt. De første 5 km blev løbet i 4:45 tempo og herefter øgede hun tempoet en lille smule. På den anden halvdel faldt tempoet en lille smule, mens ved 30 km lå Natsaja stadig til 3:20. På de sidste 2 kilometer blev tempoet øget igen og Natsaja nåede målstregen i superflotte 3:21:34. Tiden, der var personlige rekord med næsten 40 minutter, bringer Natasja ind på andenpladsen på TIF alletidersrangliste på kvindernes marathon distance. Natasja kom i mål som nr. 981 af ialt 9618 gennemførende løbere og hun blev nr. 56 blandt kvinderne.

Hos mændene vandt Julius Kiprono Mutai fra Kenya i tiden 2:17:54, mens bedste dansker blev Thorkild Sundstrup, Aarhus Fremad Atletik, på 5. pladsen i tiden 2:25:31. Ayelu Abebe Hordofa fra Kenya tog sig af sejren hos kvinderne i tiden 2:40:02, og her blev Lone Balling bedste dansker på 4. pladsen i tiden 2:49:10.

Resultater