Nyhed

tirsdag 22. juli

Af webmaster
Under Ikke kategoriseret,Resultater

Rapport fra 1. etape af Etape Bornholm 2014

Etape Bornholm strækker sig over 5 dages konkurrencer der tilsammen giver en marathon. Fra Trongårdens IF deltager i årets udgave Thomas Hjorth Hansen, der deltager for tredje gang, og Jens Larsen, der der er med for første gang.

Første etape blev afviklet mandag den 21. juli i Hasle på en herlig sommeraften med trykkende varme trods en ret kraftig vind. Distancen var 10 km og i løbsprogrammet fremgik det, at der var tale om en super fed, hurtig og flad rute, men ruten viste sig nu mere at være super hed, noget bakket og lidt langsom! En kilometer efter start, kom der en stigning på 20 m over få hundrede meter (serpentinervejen) og den satte alle deltagerne ned i tempo og op i puls. Asfalten blev efter cirka 5 kilometer afløst af skovveje og skovstier. På den sidste del af ruten, fik man glæde af bakken man havde passeret på udvejen, idet man nu løb ned af den. Undervejs løb man hele tiden i læ, men for det meste uden skygge.

Thomas og Jens løb begge et fornuftigt disponeret løb, men begge tabte dog lidt på de sidste 5 km. Jens kom i mål i tiden 39:52 som nr. 104 ud af i alt 1104 gennemførende mænd. I sin aldersgruppe mænd 50-54 år blev Jens på en meget flot nr. 5. For Thomas begyndte kræfterne allerede at slippe op efter 4 km, men selv om bakken ikke indgik i sidste års rute, formåede Thomas alligevel at løbe knap et ½ minut hurtigere end sidste år. Tiden blev 41:32 og det rakte til en placering som nr. 161 hos mændene.

På hele ruten og i målområdet, var der en fantastisk opbakning fra publikum og officials. Vinder hos mændene var William Morwabe, Køge Atletik, i tiden 30:18, mens Etiopieren Ayantu Abera Demisse var hurtigst hos kvinderne i tiden 34:06.

Resultatlister