Nyhed

torsdag 24. juli

Af webmaster
Under Ikke kategoriseret,Resultater

Rapport fra 4. etape af Etape Bornholm 2014

4. etape af Etape Bornholm 2014 på 8,5 km blev afviklet torsdag aften den 24. juli på en kuperet rute omkring Hammeren. Ruten starter ved Hammeren havn og stiger cirka 80 m på de første 3 km. Derefter går det næsten kun nedad til 8 km. Den sidste kilometer stiger det 75 meter op til det gamle fyr, og på de sidste 435 meter går det virkeligt opad med en stigning på 57 meter, hvilket er hele 17%. Løberne fører sig næsten hensat til på en bjergetape i Tour de France – smal vej, flag og masser af tilskuere, der hepper og opmuntre løberne. Foruden stigningerne skulle løberne igen kæmpe med varmen, idet der var omkring 25 grader og let vind ved start.

Thomas havde en rigtig god dag og lagde hård ud men havde stadig overskud til udnytte det lange nedløb. Jens havde på grund af skadesproblemerne i ryg/baglå igen problemer, da det gik nedad, og måtte her er slippe Thomas. På de sidste 435 m får alle løberne registreret en speciel HammerDysten tid, og her gav både Thomas og Jens sig begge fuldt ud. Thomas’s HammerDyst tid var 3:01, hvilket var 13 sekunder bedre end sidste år, mens Jens løb 3:03.

Thomas kom i mål i flotte 35:45 og forbedrede dermed sin tid fra sidste år med over 3 minutter. Thomas rykkede for tredje dag i træk frem i den samlede stilling og ligger nu nr. 117. Jens nåede toppen og målstregen i 37:20, og dermed holder Jens sig stadig sikkert foran Thomas i den samlede stilling, hvor han stadig er nr. 107 og er 1 minut foran Thomas. I sin aldersgruppe mænd 50-54 år rykkede Jens en enkelt plads tilbage og ligger nu nr. 6.

Ayantu Abera Demisse og William Morwabe var igen urørlige og vandt for fjerde dag i træk i henholdsvis 30:53 og 27:37.

Resultatlister