Nyhed

lørdag 26. juli

Af webmaster
Under Ikke kategoriseret,Resultater

Rapport fra 5. etape af Etape Bornholm 2014

5. og sidste etape af Etape Bornholm 2014 blev afviklet fredag den 24. juli på en DAF opmålt og flad 10 km rute rundt i Rønne by med start og mål på Rønne Atletik Stadion. De første 5 km var på asfalt og i sol, derefter skulle der løbes godt 2 km på skovstier i skygge og endelig var knap 2 km på asfalt på vej mod stadion, hvor der afsluttedes med godt 300 m på bane. Det var endnu en dag og aften med nærmest tropisk varme og temperaturen holdt sig ved starten kl 18:10 stadig omkring 27 grader.

Thomas Hjorth Hansen åbnede med 20:08 efter 5 km, mens Jens Larsen var flyvende og her passerede i 19:40. På de sidste kilometer gik tempoet for begge en smule ned, da varmen og de forrige 4. etaper for alvor begyndte at kunne mærkes, men dog ikke mere end at begge formåede at løber hurtigere end på 1. etape – lidt af en præstation efter sådan en uge. Jens løb 19:35, hvilket var 17 sekunder hurtigere en på den første 10 km, og blev nr. 87 på etape. Det var årets bedste TIF placering på en etape og 87 var også det startnummer Jens havde løbet med hele ugen. Thomas kom i mål i tiden 41:15, hvilket var 23 sekunder hurtigere en på 1. etape og hele 1½ minut hurtigere en samme etape sidste år. Sammenlagt blev holdt Jens sin placering i klasen mænd 50-54 år og blev dermed en meget flot nr. 6 ud af i alt 133 gennemførende. I den samlede stilling hos mændene rykkede Jens frem og sluttede som nr. 102, mens Thomas blev nr. 119. Den sammenlagte tid for Jens blev 2:54:34, mens Thomas med tiden 2:57:17 forbedrede sin tid fra sidste år med fantastiske 9 minutter og 40 sekunder. Den samlede distance for Etape Bornholm er marathon distancen på 42,2 km, og dermed formåede begge løber at komme under 3 timer på marathon og faktisk var det Jens’s næsthurtigste marathon tid nogensinde. Etape Bornholm kan naturligvis ikke sammenlignes med et marathonløb, da der løbes 5 etaper på 5 dage, men med de særdeles krævende ruter med bland andet løst sand og masser af bakker og ikke mindst den kvælende varme i årets udgave, så var det alligevel en meget, meget flot præstation af både Jens og Thomas.

Ayantu Abera Demisse og William Morwabe kom igen først over målstregen og vandt dermed begge alle 5. etaper. Tiderne for Ayantu og William blev henholdsvis 34:00 og 29:48 og dermed formåede begge også at forbedre deres tid fra den første 10 km i Hasle. Den samlede tid for Ayantu blev 2:27:42, mens William brugte sammenlagt 2:11,22. På sidste etape var der gæsteoptræden af Anna Holm Baumeister, der med 34:19 satte ny Bornholmsk rekord på 10 km distancen. I alt gennemførte 683 kvinder og 994 mænd årets udgave af Etape Bornholm.

Resultatlister