Nyhed

søndag 18. marts

Af webmaster
Under Resultater

Supertider ved DM 10 km landevej i Middelfart

Lørdag den 17. marts blev DM 10 km landevej, som det efterhånden er tradition, afviklet i Middelfart i forbindelse med det lokale motionsarrangement Strandvejsløbet. Det løbes på en 2,1 km lang rute frem og tilbage langs Strandvejen ved Lillebæltsbroen. Med kun 2 sving, som så begge er 180 grader, og ganske få højdemeter per omgang, så plejer der at blive løbet hurtige tider på ruten, og i år var ingen undtagelse. Vejret var ellers langt fra optimalt, idet temperaturen på 0 grader var 13-14 grader fra den optimale temperatur for langdistanceløb, og der var en isnende kold og meget kraftig vind. Heldig var der tale om vind fra øst, så ruten lå rimeligt godt i læ, men at holde sig varm før og efter selve løbet på en stor græsplæne ved Lillebælt var ikke nogen nem opgave.

Trongårdens IF havde efter et par års fravær et hold på 5 løbere, samt en træner og to supportere, til start i Middelfart. Asbjørn Eller Skaarup, der 2 uger før satte PR på 10 km i Frost Cup med 33:19, leverede en imponerende indsats med et meget stabilt og hurtigt tempo hele vejen rundt. Asbjørn passerede 5 km i tiden 16:24 og løb i mål som nummer 67 hos mændene, i ny personlig rekord 32:53. Tiden bringer Asbjørn op som nr. 19 på TIF’s Alletiders rangliste på 10 km landevej og er den hurtigste TIF tid på distancen i 14 år. Ambitionen for Claus Damgaard Nielsen var en tid under 35 minutter samt at være med til at slås om medaljerne i aldersgruppen 45-49 år. Claus lagde hårdt ud med 17:14 efter 5 km og lå her på en 3. plads i aldersgruppen med 6 sekunder ned til nummer 4. Trods en superflot fighter-indsats kunne Claus desværre ikke holde 3. pladsen og endte som nr. 4 med 11 sekunder op til bronzemedaljen og 29 sekunder op til guldet. Claus, der satte klubrekord tilbage i 2002 med tiden 30:57, nåede målstregen i flotte 34:42 og det er hans hurtigste tid på distancen i 4 år. Jens Larsen lagde ud i et kontrolleret tempo og passerede 10 km i 19:30. Herefter skruede han lidt op for tempoet, og med 19:12 på den anden halvdel, kunne Jens løbe i mål som nummer 10 i sin aldersgruppe 55-59 år i flotte 38:42. Tiden er den hurtigste på distancen for Jens i 7 år. Jeppe Sidenius og Michael Pedersen Skovlund, er begge mellemdistanceløbere, og dermed begge lidt på udebane med hensyn til distance. Jeppe fulgte planen og med 16:58 ved 5 km lå han til at sætte PR, men desværre fik Jeppe problemer med bentøjet og måtte kort efter udgå. Michael lagde rimeligt hurtigt ud og var med tiden 19:24 foran Jens ved 5 km. På den anden halvdel gik tempoet en smule ned, men Michael holdt stadig et godt tempo og nåede i tiden 39:10, hvilket gav ham en placering som nr. 15 i aldersgruppen 45-49 år.

Abdi Hakin Ulad, Hvidovre AM, genvandt sit danske mesterskab og trods de langt fra optimale vejforhold løbe Abdi 29:06, og han var dermed 13 sekunder hurtigere end sidste år og satte ny mesterskabsrekord. Thomas Væsel Wade, Hechmann Mikkeller Racing Club, og Thijs Nijhuis, Viborg AM, var med de første 4 km og løb henholdsvis 29:32 og 29:43. Hos kvinderne vandt Anne Holm Hansen, Sparta, en meget sikker sejr i tiden 34:57 efter at have løbet alene hele vejen.

Resultater