Nyhed

mandag 8. oktober

Af webmaster
Under Resultater

En rigtig god dag i Dyrehaven

Søndag den 7. oktober blev Eremitageløbet for halvtredsindstyvende gang. I 2010 gennemførte hele 17.500 løbere de 13,3 km på den temmelig kuperede rute i Dyrehaven, men sidste år var antal gennemførende faldet til skuffende 8800. Heldigvis havde jubilæumsløbet fået mange til at tilmelde sig og dejligt vejr med strålende solskin og svag vind hjalp med til at 11.381 deltagere nåede frem til målstregen. Blandt disse var 6 løbere fra TIF’s løbegruppe.

Hurtigste TIF’er i gårsdagens Eremitageløb var Asbjørn Eller Skaarup. Han kom i mål i 44:54 efter et meget veldisponeret løb og blev dermed samlet nr. 25. Det var en forbedring af Asbjørn’s rekord fra sidste år med hele 45 sekunder. Næst hurtigst var Claus Damgaard Nielsen, der ikke var helt på toppen. Det lykkedes dog Claus at kæmpe sig i mål i tiden 47:43, hvilket var 41 sekunder langsommere end sidste år, hvor han løb et superløb, men næsten præcis samme tid som i både 2016 og 2015. De 47:43 rakte til en flot 4. plads i aldersgruppen mænd 45-49 år. Også Mikkel Høegh løb til trods for at det hans Eremitageløbsdebut et meget veldisponeret løb og havde endda positiv split. 10 km blev passeret i 38:43, hvilket kun var 2 sekunder fra hans PR på 10 km distancen, og Mikkel holdt tempoet hele vejen til målstregen. Tiden blev flotte 51:37 og det rakte til en 15. plads i aldersgruppen mænd 40-44 år. Jens Larsen lagde hård ud med 19:11 efter 5 km og lå her foran Mikkel. Tempoet gik herefter en smule ned med ikke mere end at Jens nåede målstregen i flotte 52:01, hvilket var godt 2 minutter hurtigere end sidste år. Tiden var Jens’s hurtigste i 8 år og rakte 6. plads i aldersgruppen 55-59 år – og så var det hans Eremitageløb nr. 33. Selv om det er meget imponerede, så blev det dog overgået af Søren Bentsen, der løb sit Eremitageløb nr. 37. Søren holdt på grund af lidt skadesproblemer igen hele vejen rund og undlod at kikke på uret, men måske skulle han have smugkikket lidt. Søren nåede nemlig målstregen i 1:00:40, som dog var ca. 1½ minut hurtigere end sidste år. Også Christian Kjellman have Eremitageløbsdebut og gennemførte i fin stil i 1:04:55, hvilket svaret til et gennemsnitstempo på fine 4:53 pr km. Christian have selskab af sin onkel Michael Pedersen Skovlund, der hjalp til med at hold tempo og humør højt.

TIF’s stangspringer Sverre Vange er en trofast meget Eremitageløbsdeltager og var naturligvis også til start i år. Sverre har faktisk deltaget hvert år siden han var 10 år, så det blev i år til nr. 37. Det lykkes endnu engang med tiden 58:25 at komme sikker under en time.

Vinder hos blev lige som sidste år Abdi Ulad hos mændene og Sylvia Kiberenge hos kvinderne i 46:33. Begge var meget sikre vindere i det Abdi med tiden 40:07 var 1:21 foran nr. 2 mens Sylvia med tiden 46:33 var over 4 minutter foran nr. 2 hos kvinderne.

Resultatlister