tirsdag 22. juni

Af webmaster
Under Resultater

Medaljeregn i hedebølgen ved østmesterskaberne for ungdom

Trongårdens IF fik i alt 12 medaljer ved de Østdanske ungdomsmesterskaber i atletik, der blev afhold på Ballerup Stadion i weekenden den 19. og 20 juni.

Den sidste medalje kom søndag eftermiddag til klubbens 13-årige piger i 4 x 80 m stafet.

I et mesterskab præget af hedebølge med temperaturer op til 32-33 grader, et heftigt regnskyl og en tordenbyge formåede Trongårdens IF 11 deltagere at vinde det største antal medaljer ved et østdansk mesterskab i dette årtusinde. Dette endda på trods af et par sikre medaljer faldt bort p.g.a. sygdom og Coronakarantæner.

Viola Lei Hansgaard blev weekendens mest vindende atlet med ikke færre end fire guldmedaljer i henholdsvis højdespring, spydkast, kuglestød og hammerkast og to sølvmedaljer i diskos og stafetløb. Stafetmedaljen blev vundet sammen med Selma Guldager Knudsen, Nikoline Willadsen og Silje Ålsbøl Jensen. Pigerne løb et nærmest perfekt løb og slog deres egen rekord med 1½ sekund.

Guld blev det også til Bertil WA Frederiksen i trespring hos de 14-15 årige drenge og til Valdemar Qvistgaard hos de 16-17 årige drenge. I samme disciplin fik Thea Lei Hansgaard sølv hos de 16-17 årige piger og Amalie Nymann Thomsen fik bronze. Thea fik også bronze i spydkast.

12-årige Signe Løber deltog i sit første mesterskab og viste god konkurrencementalitet ved i sit sjette og sidste forsøg i længdespring at sikre en bronzemedalje. Det samme gjorde Lauge Rasmussen hos de 18-19 årige i 1500 m løb midt i den værste varme.