Nyhed

lørdag 10. maj

Af webmaster
Under Ikke kategoriseret,Resultater

Supertider i første runde af Baneturneringen 2014

Torsdag den 8. maj blev første runde af Baneturneringen 2014 afviklet med KIF som arrangør, og Trongårdens IF havde en supergod aften på Østerbro Stadion. Til trods for endog meget truende skyer og masser af regn både før og efter, så holdt det tørt på Østerbro Stadion. Dermed var der med svag vind og temperaturer omkring 13 grader rigtig gode forhold for løberne på 3000 m distancen, mens det for løberne på sprintdistancerne var lige lovligt koldt.

I 2. heat på 3000 m skulle Jeppe Sidenius, der normalt “nøjes” med 800 m og 1500 m, for først prøve kræfter med 3000 m distancen. Den på forhånd lagte gameplan var at holde et tempo på 76-77 pr. omgang og den plan holdt Jeppe til punkt og prikke, men dog kun indtil der manglede ca. 500. Her satte Jeppe turbo på og med en helt fantastisk afslutning på de sidste 400 m, så lykkedes Jeppe at indhente den førende løber og dennes pacemaker og sikre sig sejren i 2. heat i fornemme 9:19.70. I 3. heat var både Arndis Yr Hafthorsdottir og Jens Larsen. Arndis lagde sig fra starten frem på andenpladsen og passerede de første 1000 m i 3:20 og gik kort efter frem i front. På den anden kilometer gik tempoet en lille smule ned, men med en god afslutning, så lykkedes det Arndis at passerer målstregen i tiden 10:06,75. Dermed var Arndis i årets første baneløb kun 2 sekunder fra sin bedste tid sidste år og knapt 6 sekunder hurtigere end sidste års åbningsløb. Som han plejer, så lagde Jens i forhold til de øvrige løbere, forsigtigt ud og løb sig derefter med et helt konstant tempo op igennem feltet. Sluttiden for Jens blev med en rigtigt god sidste kilometer så flot som 10:39,67 og der var 5½ sekund hurtigere end sidste år og den hurtigste tid siden 2010. Næste opgave for Jens bliver af en noget anden karakter, idet han den 18 maj skal ud på 42,195 km i Københavns gader. I 4. heat var Per A. Jørgensen til start og Per løb lige som de 3 andre et meget veldisponeret løb med et konstant tempo undervejs en en super afslutning. Per har trænet rigtigt godt i vinter og i foråret og målsætningen var derfor en sluttid på 11:45, hvilket ville være knapt 10 sekunder end sidste år. Med en fornem afslutning lykkedes det dog Per at passerer målstregen i 11:22,82, og det er mere end 10 år siden at Per sidst har løbet så hurtigt på 3000 m distancen.

På sprintdistancerne havde TIF en enkelt løber til start. Trods det for sprinterne noget kolde vejr, så åbnede Jesper Idorn sæsonen med at løbe fine 54:59. Jesper har normalt altid været til de helt korte sprint distancer og det var såvidt vides kun anden gang at Jesper løb en individuel 400 m. Første gang var i 2012, hvor han blev Dansk Mester for veteraner i tiden 53:64 i klasen 45-49 år.

Foreløbig resultatliste